Održan okrugli stol o izgradnji azila za životinje

U subotu je u Splitu održan okrugli stol na temu izgradnje „Azila za životinje Klis”. Župan je podsjetio kako zakonski okvir kaže da azil za životinje treba graditi u pravilu lokalna zajednica koja je najveća u županiji. „U našem slučaju to je Grad Split. S obzirom na situaciju da se dugo čekalo, zakon kaže da je Županija dužna preuzeti tu obvezu na sebe. Shodno tome i amandmanu na Županijskoj skupštini, donošenjem proračuna smo ugradili 50 tisuća eura za pripremnu dokumentaciju. Taj naš projekt će biti težak nešto više, a mi ćemo objekt podijeliti tako da idemo s jednim financiranjem direktno, a drugi dio ćemo financirati iz vlastitih sredstava”, izjavio je župan te je zahvalio Povjerenstvu koje je zasukalo rukave i intenzivno radi na realizaciji toga projekta.

Koordinator za izgradnju azila Tomislav Šuta ističe kako je do sada napravljen niz koraka. „Jedan od njih je ovaj okrugli stol. Sve dionike smo pozvali da iznesu svoja razmišljanja i svoja viđenja. Želimo kvalitetno izraditi konačno idejno rješenje koje je jako bitno”, rekao je Šuta.

Zamjenik koordinatora za izgradnju azila Igor Stanišić rekao je kako oni udruge shvaćaju kao partnere. „Potpisan je sporazum, Županija se javila na javni uvid za izmjene Prostornog plana Općine Klis i nakon ovog okruglog stola ćemo vidjeti koje će se ideje ovdje iznjedriti”, izjavio je Stanišić.

Dopredsjednik Društva arhitekata Dragan Žuvela smatra kako je puno lakše ljudima vizualizirati cijelu priču. „To nije obvezujuće, ali želimo to pokrenuti. Nadam se da će se sve dobro analizirati i da će se napraviti uistinu kvalitetan azil”, zaključio je Žuvela.