ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA ZAPOVJEDNIŠTVA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA I ZAPOVJEDNIŠTVA CIVILNE ZAŠTITE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader pozdravio je članove Zapovjedništava, te im čestitao Dan civilne zaštite koji se obilježava 1. ožujka.  Župan se nazočnim članovima zahvalio na dosadašnjoj suradnji, istakao da se i dalje trebaju ulagati napori, te se kroz daljnju suradnju civilna zaštita treba podići na veću razinu.

Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje gosp. Petar Škorić, upoznao je prisutne članove Zapovjedništava, sa dosadašnjim radom i djelovanjem ove službe. Naglasio je da cjelovita uspostava sustava zaštite i spašavanja nije moguća bez potpune spremnosti i kooperativnosti svih institucija da sudjeluju i potpomažu izgradnju zajedničkog sustava zaštite i spašavanja bez potpore cjelokupne zajednice. Stoga, kako navodi, sve državne institucije, jedinice lokalne i područne samouprave, pravne osobe i svi subjekti – nositelji poslova zaštite i spašavanja trebaju u cijelosti preuzeti svoju Ustavnu i zakonsku ulogu, te snažnije poduprijeti cjelovitog sustava zaštite i spašavanja.
Načelnik Odjela zaštite i spašavanja gosp. Slavko Đapić upoznao je prisutne sa normativnim aktima civilne zaštite, kao jedne od sastavnice Službe za zaštitu i spašavanje. Gosp. Đapić također je istakao važnost jedinica lokalne samouprave u razvoju i djelovanju jedinstvenog sustava zaštite i spašavanja.


                                                                                  Ana-Marija Škorić