Otvoren Festival izvrsnosti u Solinu: "Za poticanje izvrsnosti potrebna velika podrška sredine"

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u ponedjeljak je nazočio Festivalu izvrsnosti u Osnovnoj školi kraljice Jelene u Solinu. Ovaj festival organizira Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, a župan Boban tom prilikom je naglasio kako je za poticanje izvrsnosti potrebna velika podrška sredine u kojoj pojedinac živi i radi. "U prvom redu potrebna je podrška vlastite obitelji i škole, čiji je zadatak prepoznati talent, želju i volju za uspjehom u onome što učeniku najviše leži. Uz sve to potrebna je i podrška šire zajednice, u ovom slučaju Splitsko-dalmatinske županije i našega Centra izvrsnosti. Ova manifestacija upravo svjedoči o toj podršci te pokazuje koliko se Splitsko-dalmatinska županija posvećuje mladim ljudima i ljudima koji imaju talente, ali uz to i ustraju u svom radu”, naglasio je župan.

Ravnatelj Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije Ivica Zelić ističe kako ova manifestacija nudi bogat program. „Ovogodišnji Festival izvrsnosti u Centru izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije kroz tri dana prikazat će 86 projekata škola u više programa poput čuvara baštine, dalmatinskog suvenira i drugih. Također smo ponosni na kreativnost naših učenika i nastavnika i cijelu potporu koju daju u razvoju potencijala učenika”, zaključio je Zelić.

Zamjenik solinskoga gradonačelnika Ivica Rakušić ponosan je što se ovaj festival već treću godinu organizira u njegovu gradu. „Smatramo da su osim Salone, bogate kulturne baštine te izvora rijeke Jadro, najvažniji resurs upravo mladi ljudi. Zato potičemo izvrsnost kroz naše stipendije koje su prebogate i dijelimo ih u što većem broju. Festival je poticaj gradu Solinu da još više ulaže u mlade ljude, u tom smislu čestitam Ivici, ravnatelju centra i svima koji su organizirali ovaj festival i svima koji su nagrađeni, učenicima, mentorima i njihovim roditeljima”, izjavio je Rakušić.