Otvoren Veteranski centar u Sinju

U Sinju je danas otvoren Veteranski centar, vrijedan gotovo 8,5 milijuna eura, namijenjen za pomoć, rehabilitaciju i liječenje hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je u kako je ovo je drugi veteranski centar koji je u potpunosti u funkciji, nakon Šibenika. "Uskoro je operativna i Petrinja i Daruvar uz već postojeći Lipik. Sve to je signal poštovanja i zahvalnosti hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima za sve što su učinili za slobodu i demokraciju Hrvatske. 

Također, važno je reći da ćemo u idućih nekoliko godina izdvojiti dodatna sredstva iz financijske perspektive 2021.-2027. kako bismo uložilo u još tri veteranska centra", najavio je Plenković

Ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved naglasio je poseban ponos zbog otvaranja ovoga objekta. "Ovdje smo danas, uoči 30. obljetnice vojno-redarstvene akcije Peruća što smatramo da je simbolično i snažno sjećanje na hrabrost hrvatskih branitelja i sjećanje na sve naše žrtve koje smo podnijeli. Ovo je ohrabrenje i snažna poruka hrvatskim braniteljima da i danas činimo napore u svjetlu pomoći i potpore u organizaciji njihovih života", zaključio je Medved. 

Župan Blaženko Boban izjavio je kako je ovo veliki dan prije svega za hrvatske branitelje. "Mnogima od njih treba konstantna briga u zdravstvenom segmentu. Ovo je jedan od četiri veteranska centra i raduje me što je danas potpredsjednik Vlade i voditelj svih projekata veteranskih centara u Hrvatskoj, gospodin Medved, rekao da planira otvoriti još tri veteranska centra i time pokriti cijelu Hrvatsku", izjavio je Boban i dodao kako otvaranje Veteranskog centra u Sinju znači puno i iz perspektive novih radnih mjesta za Cetinsku krajinu.