Predstavnici Hrvatske matice iseljenika na primanju kod župana Bobana

U srijedu 24. svibnja u svom uredu u zgradi Županije, župan Blaženko Boban sa suradnicima je primio Antu Belju, bivšeg saborskog zastupnika i ravnatelja Hrvatske matice iseljenika Antu Belju, ravnatelja splitske podružnice HMI Antu Ćaletu i ravnatelja izdavačke kuće Verbum i potpredsjednika splitskog ogranka Matice Hrvatske, dr. Mira Radalja. 

Povod ovom susretu starih prijatelja bilo je predstavljanje zbornika radova „Totalitarizmi XX. stoljeća i njihove posljedice za hrvatski narod“ knjige, koju je uredio Ante Beljo. Knjigu su u utorak 23. svibnja u splitskom Nadbiskupskom sjemeništu , uz Belju, predstavili prof. dr. don Josip Dukić i Roko Ivanda.

Prijemu su nazočili i pročelnik U.O. za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu, Tomislav Đonlić, pročelnik kabineta župana, dr. Davor Pavić i zamjenik pročelnika kabineta Ivan Baćak.
Uz razgovor o knjizi, sugovornici su se dotakli i drugih tema važnih za Maticu hrvatskih iseljenika i Maticu Hrvatsku, potrebe sustavnijeg upoznavanja naših mladih s važnim temama iz nacionalne povijesti kao i bolje povezanosti s brojnim hrvatskim iseljenicima diljem svijeta.