Prezentacija brošure Maslinovi puti Splitsko-dalmatinske županije

U Splitu 23. veljače (subota) 2008. godine u sklopu manifestacije „ Maslina 2008.“ u hotelu „Marjan“, održana je prezentacija projekta i brošure MASLINOVI PUTI SPLITSKO DALMATINSKE ŽUPANIJE.


Projekt Maslinovi puti je pokrenuo Upravni odjel za turizam Splitsko-dalmatinske županije zajedno s Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije,koji se naslanja na uspješan model projekta Vinski puti. Projekt je financiran s 90.000,00 kuna, a brošura je tiskana u 10.000,00 primjeraka na 5 stranih jezika.


U projektu Maslinovi puti su, kao korisnici, sudjelovali Savez maslinara i uljara Splitsko-dalmatinske županije, a projekt je vodio splitski poduzetnički centar Biotechnicon


U publikaciji se nalaze adrese oko četrdeset maslinara i uljara te karta za turiste na kojoj su označeni navedeni maslinari i uljari. "Maslinovi puti" pružaju informacije o povijesti i sadašnjosti maslinarstva u Splitsko-dalmatinskoj županiji, sortimentu maslina, karakteristikama maslinovog ulja, te uljarima - prerađivačima maslina. Riječ je o uljarima koji između ostalog organiziraju turističke ture u svojim pogonima, uz upoznavanje turista s maslinarstvom toga kraja i specifičnostima maslinovog ulja ili konzerviranih maslina koje nude na prodaju.


Joško Stella, pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam, tumači važnost ovog projekta sljedećim: Razvojem turizma kroz maslinove pute ostvarujemo osnovne pretpostavke za razvoj, kako ruralnog, tako i otočnog, te priobalnog turizma. Cilj publikacije je promocija maslinarstva i maslina kao izvornog dalmatinskog proizvoda, koji ima izrazito pozitivna svojstva za zdravlje. To je novi turistički proizvod koji ostvaruje odlične preduvjete za produljenje turističke sezone, te nedvojbeno podiže turistički imidž.