Putnici će u Zračnoj luci Sveti Jeronim moći svirati klavir

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u petak je u Zračnoj luci Sveti Jeronim postavila klavir, na kojemu će putnici prilikom dolaska ili odlaska moći slobodno zasvirati. Župan Blaženko Boban ističe kako je u Dalmaciji glazba prepoznata jer već od davnih dana. „Nema kale, nema ulice, nema trga gdje se ne čuje dalmatinska pisma. Posebno sam sretan što u fokus stavljamo umjetnost, glazbu, sport, to je ono što ljude spaja, to je ono što ljude raduje, to je ono što je poveznica između svih ljudi neovisno o opredjeljenjima bilo koje druge vrste i zbog toga to promoviramo u turističke svrhe. Isto tako, drago mi je da su ovi mladi bili uvertira za rim tim tagi dim u Švedskoj gdje se iskreno nadamo da će Hrvatska odnijeti prvo mjesto na Euroviziji“, izjavio je župan.

Klavir je postavio ured Turističke zajednice Splitsko-Dalmatinske zajednice, čija ravnateljica Ivana Vladović ističe kako žele pokazati da je umjetnost ona koja ljude spaja, da su umjetnosti svi dobro došli, da nema granica. „Oni koji šire ljepotu, svi su dobro došli u našu umjetnost, u prekrasnu Splitsko-dalmatinsku županiju, a upravo na ovom aerodromu koji primi milijunske goste, želimo ih dočekati sa zvucima dalmatinske glazbe, a isto ih tako i ispratiti“, rekla je Vladović.

Direktor zračne luke Sveti Jeronim Lukša Novak rekao je kako oni jako usko surađuju sa županijskom turističkom zajednicom. „Dugi niz godina imamo ovdje informativni punkt, naš prostor, njihovi djelatnici, isto tako oni su jako aktivni u promoviranju određenih linija. Ove godine će biti po najavama najbolja godina u povijesti hrvatskog zrakoplovstva, dakle ne samo Zračne luke Sveti Jeronim, nego i Ruđer Bošković Dubrovnik i Franjo Tuđman Zagreb. Zračna Luka nije samo mjesto odlaska i dolaska putnika, nego isto tako mjesto susreta, a evo i jedna fantastična, kao što smo danas vidjeli, glazbena pozornica“, ustvrdio je Novak.