Solin će uskoro dobiti objekt za pružanje izvaninstitucijskih usluga u zajednici


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban danas je u Solinu predao ravnateljici solinskoga Crvenoga križa Bugi Bulj ključeve dvaju novih kombi vozila, nabavljenih sredstvima Europske unije u sklopu projekta „U službi humanosti“, kojega provodi Gradsko društvo Crvenoga križa Solin. Župan je s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Dianom Luetić i pročelnikom Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damirom Gabrićem obišao i gradilište objekta za pružanje izvaninstitucijskih usluga u zajednici, koji se gradi u sklopu istoga projekta. Tom prilikom je istaknuo kako se radi o vrlo vrijednom objektu. „Mi s Gradskim društvom Crvenoga križa Solin surađujemo na način da smo i pri ovom projektu pomogli, ali isto tako naša suradnja s Crvenim križem Splitsko-dalmatinske županije je na zavidnoj razini. Podsjetit ću na dva segmenta – djecu iz Sisačko-moslavačke županije, ali i djecu iz Ukrajine. Tu je još niz projekata koje zajednički provodimo“, izjavio je župan Boban.

Predviđeni završetak ovoga objekta, veličine oko 800 metara četvornih, je koncem siječnja 2023. godine. Završetak cijeloga projekta se očekuje u prvoj polovici 2023. „Objekt je namijenjen korisnicima starije životne dobi u području pružanja usluge poludnevnoga boravka. Imat ćemo i kuhinju koja će biti u mogućnosti dnevno napraviti 150 obroka za potrebite i osobe koje su slabije pokretne te dvije smještajne jedinice za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi“, istaknula je Buga Bulj.

Partner na ovom projektu je i Grad Solin, čiji je dogradonačelnik Ivica Rakušić izrazio zadovoljstvo tijekom izvođenja projekta. „S nestrpljenjem iščekujemo završetak radova, ishodovanje uporabne dozvole te korištenje svih onih usluga koje će ovaj objekt pružiti našim sugrađanima i stanovnicima općina Muć, Dugopolje i Klis. Grad Solin raste i demografski je najmlađi grad u državi i to je jako dobro, ali imamo i pojavu da sve naših sugrađana treba ovakvu vrstu ustanove i usluga“, naveo je Rakušić.