Splitsko-dalmatinska županija i ove godine osigurala besplatno ljetovanje za učenike iz Sisačko-moslavačke županije

Nastavkom izvrsne suradnje prijateljske Splitsko-dalmatinske županije i Sisačko-moslavačke županije i ove godine, treći put zaredom, svi učenici četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije besplatno će ljetovati u Splitu. Rezultat je to danas potpisanog Sporazuma o organizaciji ljetovanja za učenike Sisačko-moslavačke županije kojeg su u Sisku potpisali sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

I ove godine očekuje se velik broj prijava učenica i učenika za ljetovanje u Splitu. Prošle godine na ljetovanje se zaputilo čak 169 učenica i učenika više nego 2022. godine, ukupno njih 833, što je samo dokaz izvrsne organizacije i pozitivnih iskustava. I ovo ljeto učenice i učenike očekuje bogat i zanimljiv program te mnoštvo edukativnih i zabavnih aktivnosti. Prošle godine učenici su imali priliku posjetiti staru jezgru grada Splita, stadion Poljud, turističkim vlakićem razgledati Marjan, posjetiti grad Supetar na otoku Braču. Ni ove godine neće nedostajati vremena i za kupanje na poznatim splitskim plažama.

 „Sretan sam i ponosan što i ove godine imamo mogućnost usrećiti nekoga kome je to uistinu potrebno. U protekle dvije godine osobno sam svjedočio tome koliko su djeca koja nam dođu na ljetovanje sretna što su dobila mogućnost na kratko promijeniti sredinu u kojoj žive, a s druge strane upoznati neke nove kulturne i prirodne vrijednosti te ono što je za njih najvažnije, steći nova prijateljstva. Zato ćemo tu tradiciju nastaviti po treći put i ove godine. Hvala vam od srca što i vi jednim dijelom osiguravate djeci da barem na kratko budu s nama u Splitu i obogate nas svojom dobrotom i plemenitošću“- izjavio je župan Blaženko Boban.

Na ljetovanje u Split zaputit će se i velik broj pratitelja učenika, a u Splitu na raspolaganju kao i prethodnih godina bit će velik broj volontera. Riječ je o izuzetno zahtjevnoj organizaciji za koju su oba župana iskazala zadovoljstvo što u protekle dvije godine nije zabilježen niti jedan

„Učenici se vraćaju sa zaista divnim iskustvima i uspomenama koje će pamtiti do kraja života. I ove godine ljetovanje u Splitu bit će prigoda da se učenici četvrtih razreda druže sa svojim vršnjacima, da uživaju u svemu onome što Split i ljeto pružaju uz organiziran brojan i kvalitetan sadržaj. Ljetovanje će biti organizirano u dva termina u drugoj polovici sedmog mjeseca“- izjavio je župan Ivan Celjak. incident.