TISUĆE POSJETITELJA NA DANU SREDNJIH ŠKOLA SPLITSKO DALMATINSKE ŽUPANIJE

 

“Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije 2019“ koji tradicionalo organizira Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko dalmatinske županije otvorio je splitsko dalmatinski župan Baženko Boban na trgu ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Manifestacija je okupila gotovo sve srednje škole s područja županije te insitucije poput Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Split, Cisok, Hrvatsku gospodarsku komoru, Obrtničku komoru Splitsko dalmatinske županije i Carnet.

Dan srednjih škola posjetili su brojni osnovnoškolci, a budući srednjoškolci te razgledali informativne štandove srednjih škola kako bi iz prve ruke dobili potrebne podatke od profesora i učenika o nastavnim programima i aktivnostima škola. Okupljenima se obratio župan Blaženko Boban, a uslijedio je i bogat glazbeni program koji su predvodili učenici sa svojim mentorima i profesorima.

- Gotovo sve srednje škole su se predstavile, pridodali smo i Centar izvrsnosti. Želimo na ovaj način prikazati potencijal srednjih škola za djecu završnih razreda osnovnih škola da vide što ih čeka, da njihov korak u izboru srednje škole bude ispravan. Trenutak prelaska iz osnovne škole u srednju obilježi čovjeka, izabrao je svoju profesiju i svoj smjer, svoju ljubav, ono što u konačnici želi biti - kazao je splitsko dalmatinski župan, ponosan na uspjeh manifestacije, uz zahvalu svima koji su pridonijeli ovoj smotri, posebno djeci te iskoristio prigodu da uputi čestitku za Majčin dan.

U zabavnom programu sudjelovali su učenici i učenice Prve gimnazije, Druge gimnazije, Ugostiteljstko turističke srednje škole, Glazbene škole Josip Hatze te organizacijom modne recije učenice i učenici Obrtnike škole Split.

Tomislav Đonlić, županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport ocijenio je manifestaciju izuzetnom prilikom da se svi posjetitelji upoznaju s obrazovnim programima srednjih škola te promovirao novu web stranicu na kojoj se nalaze sve korisne informacije potrebne učenicima za upis u srednje škole splitsko dalmatinske županije www.skole-sdz.hr.

- Dan srednjih škola je bila izvrsna prigoda i da se vidi sve bogatstvo koje se krije u našim školama, znanja i drugih vještina i talenata - izjavio je pročelnik Đonlić.

Mate Omazić, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Splita ovakvo predstavljanje naših srednjih škola osnovnoškolcima na njihovom prvom životnom raskrižju ocijenio je odličnom manifestacijom i prigodom da im u tome značajno pomogne.