Veleposlanik Talijanske Republike posjetio županiju

Veleposlanik Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj, Njegova Ekselencija Ariano Chiodi Cianfarani, u pratnji počasne vicekonzulice Talijanske Republike u Splitu Maje Medić, posjetio je danas Splitsko dalmatinsku Županiju.

Srdačnu dobrodošlicu poželio mu je župan Blaženko Boban, uz nazočnost zamjenika župana Luke Brčića i predsjednika županijske skupštine Petroslava Sapunara.

Ističući prirodne ljepote naše županije, župan je Njegovu Ekselenciju upoznao s mogućnostima potencijalne gospodarske suradnje s talijanskim tvrtkama, ukazujući na pozitivna dosadašnja iskustva.

Naše aktivnosti i suradnja, posebno u EU fondovima na zavidnoj su razini. Kompatibilnost naše županije sa pojedinim talijanskim pokrajinama vidljiva je i u prekograničnoj suradnji. Vjerujem da će se kao takva nastaviti i dalje. U ovom mandatu župana, planiram posjetiti hrvatsku zajednicu iseljenika u pokrajini Molise. Izražavam zadovoljstvo današnjim susretom, uz želju da povežemo naše gospodarstvenike na nekom od sljedećih sastanaka, bilo sa hrvatske ili pak talijanske strane jadranske obale, kazao je župan.

Veleposlanik Cianfarani se zahvalio na prijemu te  je izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom predstavnika talijanske  nacionalne manjine sa predstavnicima izvršne vlasti Splitsko dalmatinske županije.

Iako ovo nije moj prvi posjet gradu Splitu i Vašoj županiji, smatrao sam potrebnim nakon preuzimanja Vaše nove dužnosti posjetiti Vas, kako bismo nastavili dobru suradnju koja se već godinama osjeti kroz prijateljsko – partnerski odnos naših dviju država, Italije i Hrvatske. Posebno me veseli nadogradnja gospodarske suradnje između hrvatsko talijanskih tvrtki, te sa zadovoljstvom prihvaćam Vaš prijedlog organizacije jednog od budućih sastanaka po tom pitanju, na kojemu ćemo nastojati gospodarskim subjektima približiti mogućnosti zajedničke suradnje, izjavio je veleposlanik.

Na kraju sastanka i predsjednik županijske skupštine Petroslav Sapunar zahvalio se Njegovoj Ekselenciji na dolasku u Splitsko dalmatinsku županiju.

Svaki susret s Vama nas posebno raduje, jer je to garancija nastavka dobre suradnje. Dosadašnje iskustvo pokazatelj je da trebamo nastaviti dalje. S gledišta predsjednika županijske skupštine, volio bi da se naše povezivanje regija ostvari, pa da svi prijedlozi koje ste iznijeli budu provedeni u djelo, rekao je Sapunar.