VIDEO: Boban i Šimundić uoči Skupštine


Župan Blaženko Boban komentirao je uoči početka današnje Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije nove Vladine mjere za ublažavanje krize. “Kritike upućuju ljudi kojima je dominantno graktati i pokušati se okupljati kao što smo to imali priliku vidjeti u subotu. Međutim, i to je jedan dokaz koliko su ove mjere sveobuhvatne i kvalitetne te kako se Vlada nosi s trenutnom situacijom. Hrvatske mjere su 6,3% ukupnog BDP-a Republike Hrvatske i prema tome smo jedna od najboljih zemalja Europske unije”, naglasio je Boban.

Podsjetio je i da Splitsko-dalmatinska županija sa svojim projektima i mjerama sudjeluje u ublažavanju krize. “Potpisali smo 123 ugovora za male i srednje poduzetnike, a objavili smo i poziv za poljoprivrednike i male poduzetnike na području Zagore. Upravo smo u ovoj energetskoj krizi raspisali javni poziv za ugradnju solara”, dodao je Boban.

Predsjednik Skupštine Mate Šimundić najavio je današnju sjednicu, ali i tematsku i svečanu sjednicu Županijske skupštine. “Danas je fokus na izvješćima domova za starije i centara kulture, a po pitanju stanja zdravstva ćemo imati tematsku sjednicu na koju smo pozvali izlagače iz institucija koje pokrivaju zdravstvo. Na svečanoj sjednici ćemo dodijeliti nagrade koje će Županijska skupština danas donijeti”, izjavio je Šimundić.