Zdravstvena škola dobiva nove kapacitete: "Županija je jedan od najvećih investitora u Splitu"

Zamjenik župana Stipe Čogelja i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić u utorak su obišli radove na dogradnji Zdravstvene škole u Splitu. Čogelja je naglasio kako je Splitsko-dalmatinska županija jedan od najvećih investitora u gradu Splitu. „Vrijednost ovoga gradilišta je oko 1,5 milijuna eura i ovom nadogradnjom stvaramo nove kapacitete. Izgradnja je vrlo bitna za našu županiju, ali najviše vodimo računa o ljudima. Medicinski kadar je deficitaran i na ovaj način ćemo dobiti dodatne kapacitete te ćemo stvoriti bolje uvjete rada Zdravstvenoj školi. Naravno, otvorit ćemo mogućnost i investicije u Nastavni zavod za javno zdravstvo“, rekao je Čogelja.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić podsjetio je kako je ovaj projekt podržala i Županijska skupština. „Na ovaj način rješava se pitanje prostornih uvjeta u dvije naše ustanove. Zdravstvena škola dobit će dvije učionice te će prepustiti prostor u Vukovarskoj ulici gdje se odvijao jedan dio nastave. Nastavni zavod za javno zdravstvo će te prostore preuzeti i tamo će proširiti svoju djelatnosti. Ključno nam je da se zdravstvena škola nastavlja razvijati te da se stvaraju prostorni uvjeti kako bi sutra mogli povećavati upisne kvote“, rekao je Đonlić.

Ravnateljica Zdravstvene škole Split Sanja Perić ističe kako će se realizacijom ovoga projekta dobiti četiri velike učionice, tri male i tri praktikuma. „Nakon završetka gradnje svi učenici će imati nastavu na jednom mjestu i nećemo biti raseljeni po različitim lokacijama. Nastava će se i dalje odvijati u dvije smjene“, rekla je Perić. Dodaje kako trenutno imaju oko 800 učenika i 33 razredna odjela.