ŽUPAN PRIMIO ČLANOVE LIONS CLUBA INTERNATIONAL

Povod ovog susreta je proglašenje Lions Club International  najboljom svjetskom nevladinom udrugom. Kako je rekao predsjednik Lions Cluba Split, ova organizacija proglašena je najboljom nevladinom organizacijom na svijetu, među 34 najbolje, a među kojima su bile najveće organizacije na svijetu kao što su: Greenpeace, Rotary International, UNICEF, UNHCR itd.

Glavni moto ove organizacije, kako nam je rekao koordinator Lions Cluba Split Branko Dragičević, je „MI SLUŽIMO“, što nam otkriva i glavnu zadaću klubova, a to je humanitarnost na djelu, bez naknade. U Splitu postoje nekoliko klubova: Mirakul, Dioklecijan, Marijan, Salona i klub LEO Split, koji okuplja učenike i studente.

Pomaganje nemoćnima i potrebnima, organizacija humanitarnih koncerata i akcija, očuvanje kulturne baštine,  terapija i osposobljavanje slijepih i slijepe djece, glavne su djelatnosti članova klubova. Posebno možemo istaknuti dvije akcije koje su vrlo važne i hvale vrijedne za naše područje, a to je prevencija širenja droge i rehabilitacija ovisnika, te akcija „borba protiv mržnje“. Važno je za napomenuti da je ideja „borba protiv mržnje“  došla od članova Lionsa kluba Split Ive Giovanellia i Borbena Uglešića, a prihvaćena od strane od europskog foruma Lionsa, te postala nova aktivnost svih Lions klubova na svijetu.

Župan Ante Sanader čestitao je svim članovima na uspjehu i svim aktivnostima koje ova organizacija provodi, te istakao njihovu važnost kako za Grad Split, tako i za Županiju.

Župan je kazao kako će županija pružiti i dalje svoju podršku aktivnostima i akcijama koje Lionsi budu organizirali.