Župan primio juniorskog prvaka Europe u šahu, međunarodnog majstora Ivana Šarića

Na ovogodišnjem europskom prvenstvu u šahu koje se održalo u Šibeniku, između 75 natjecatelja u svojoj kategoriji, te ukupno 600 natjecatelja ovaj skroman srednjoškolac, član ŠK „Petar Sedlar-Pepe", osvojio je laskavu titulu juniorskog prvaka Europe u šahu.

Predsjednik kluba gosp. Ivica Brkić objasnio je da je ovakav uspjeh bio iznenađenje, obzirom da su pobjede većinom odnosili ruski natjecatelji, koji su uzgred rečeno najjači u šahovskom svijetu u svim kategorijama, a na samom natjecanju bilo ih je 15. Također je istakao kako je Ivan Šarić mali genije u tom sportu. Otac našeg prvaka Branko Šarić, rekao nam je da je Ivan  počeo igrati šah sa pet godina, te je naglasio da djecu treba stalno pratiti i pružati im podršku, kako bi se došlo do ovakvih rezultata. Također se zahvalio županu na velikoj podršci u pripremi za ovo veliko natjecanje.
Župan je čestitao prvaku na ovom iznimnom uspjehu, izrazio zadovoljstvo što može poticati ovakve talente, te poželio uspjeh u slijedećim natjecanjima. Daljnji planovi, kako je Ivan Šarić odgovorio na županov upit, je svjetsko prvenstvo koje će se održati za desetak dana u Turskoj.  Izrazio je nadu da će se naći među prvih pet, a sudeći po rezultatu, možemo reći da uspjeh neće izostati.