Novosti

„Brončana“ Blanka na prijemu kod Župana

„Brončana“ Blanka na prijemu kod Župana

U prisutnosti predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tomislava Đonlića, župan je upriličio prijem za Blanku Vlašić, osvajačicu brončane medalje, na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Uz Blanku Vlašić, prijemu su nazočili i članovi njenog stručnog tima Bojan Marinović i Joško Vlašić, kao i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza i ASK – a Split, Ivan Veštić.

Župan je čestitao našoj atletičarki na vrhunskom uspjehu, i svemu onom što godinama predstavlja u hrvatskom sportu, vjerujući da će se daljnja suradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo.

Ponosni smo, jer pokazatelj odricanja i dugogodišnjeg zalaganja doveo je do vrhunskog sportskog rezultata. Splitsko-dalmatinska županija izdvaja određena sredstva za perspektivne sportaše, za koje vjerujemo da će ostvarivati izuzetne uspjehe na zadovoljstvo sviju nas. Gotovo svake godine nastojimo negdje investirati u izgradnju sportskih dvorana kojima želimo stvoriti uvjete za razvoj amaterskog sporta. 

Nadam se da će i ovih 30.000 kuna koje danas uručujemo biti samo dio financijske potpore koja je prijeko potrebna da bi vrhunski rezultati ostali kontinuirani, kazao je župan.

Blanka Vlašić, zahvalila se županu na podršci koju joj pruža Splitsko-dalmatinska županija, nadajući da će u svojim sljedećim nastupima i dalje ostvarivati izvrsne rezultate.

I dalje želim skakati i pobjeđivati, a ova brončana medalja samo mi je daljnji poticaj, kazala je Blanka.