Novosti

Primanje za veleposlanika Kraljevine Danske

Primanje za veleposlanika Kraljevine Danske
Predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar i zamjenik župana Ante Šošić upriličili su danas prijem za Andersa Hougårda, veleposlanika Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj.

 

Pozdravljajući goste, predsjednik Skupštine Sapunar kazao je kako Splitsko-dalmatinska županija ima veliki potencijal, te kako se nada iskoraku u gospodarskoj suradnji s Danskom. Sapunar se osvrnuo i na reforme lokalne  i regionalne samouprave provedene u Kraljevini Danskoj 2009.

 

Veleposlanik je naglasio kako je bitno da prilikom provođenja reforme regionalne samouprave kvaliteta zdravstva i obrazovanja ostane vrhunska te da se politika ne smije udaljiti od građana.

„Veselim se jačanju suradnje, vaša me se prezentacija dojmila i zahvalan sam vam što ste me primili. Danska i Hrvatska prilično su slične zemlje Hrvatska može biti važan most danskim tvrtkama za poslovanje u ovom dijelu Europe“, kazao je veleposlanik.

 

Zamjenik župana Ante Šošić naglasio je kako je suradnja poželjna na planu turizma, posebno onog zdravstvenog, te alternativnim izvorima energije. Također, istaknuo je i velika iskustva danaca u gradnji velikih mostova koja se trebaju iskoristiti.

 

Primanju su nazočili Žarko Dešković, počasni konzul Kraljevine Danske u Splitu, Jasmina Kovačević, tajnica u veleposlanstvu, te Anđelko Katavić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu.