Novosti

Rumunjski veleposlanik posjetio Županiju

Rumunjski veleposlanik posjetio Županiju

U dvorani Županije danas je upriličen prijem za Constantina Mihaila Grigoria, veleposlanika Rumunjske u Republici Hrvatskoj.

 

Pozdravljajući goste, župan je izrazio svoje zadovoljstvo što je veleposlanik Grigoria  izabrao baš našu županiju za prvi posjet Hrvatskoj. Župan je upoznao veleposlanika sa značajkama Splitsko-dalmatinske županije, te s njenim razvojnim potencijalima. „Niz rumunjskih tvrtki već posluje u Hrvatskoj. Mi kao županija spremni smo pružiti tehničku pomoć svim rumunjskim poduzetnicima koji su zainteresirani za ulaganje“, naglasio je župan.

 

U ime Županijske skupštine i njenih vijećnika dobrodošlicu veleposlaniku uputio je Petroslav Sapunar predsjednik Skupštine.

 

Veleposlanik Grigoria kazao je kako će koliko god bude u mogućnosti pomoći razvitku suradnje. „Prije našeg sastanka posjetili smo splitsko Sveučilište, te sa zadovoljstvom mogu kazati kako smo dogovorili već neke konkretne korake. Također, danas ćemo posjetiti i Hrvatsku gospodarsku komoru u Splitu, te razmotriti konkretnu gospodarsku suradnju“, kazao je veleposlanik.

 

Prijemu je nazočio  i Sebastian Rusu, ekonomski savjetnik u Veleposlanstvu Rumunjske.