Novosti

Održan četvrti sastanak Upravljačkog odbora projekta „SUstainable fiSHeries wIth DROnes data Processing”

Održan 4. SC meeting - operativni sastanak svih partnera na projektu

Putem aplikacije Team jučer je održan 4. SC sastanak svih partnera na projektu SUSHI-DROP koji su prezentirali provedene aktivnosti u prethodnom razdoblju. Prva tema odnosila se na tehničku provedbu izrade drona gdje je talijanski inženjerski tim predstavio ostvarene rezultate i izazove s kojima se još uvijek susreću kod dijela nabavke sofisticiranih dijelova autonomnog podvodnog uređaja, zbog povremenih zastoja u lancima nabave koji su uzrokovani pandemijom Covid-19. Po završetku podvodnog drona, što bi prema trenutačnim projekcijama trebalo biti krajem siječnja sljedeće godine, uređaj će se testirati te će biti obavljena edukacija i trening za upravljanje uređajem.

Nastavno, sljedeća tema bile su komunikacijske aktivnosti gdje je usuglašen raspored komunikacijskih aktivnosti, sukladno stadiju razvoja projekta. Svi partneri su pojedinačno naveli provedene komunikacijske aktivnosti u prethodnom polugodišnjem razdoblju.

Višesatni sastanak je zaključen pregledom i usuglašavanjem tehničkih i financijskih aspekata projekta. SUSHI DROP projekt kojim se uvode neinvazivne metode procjene morskih staništa, provodi se u suradnji hrvatskih i talijanskih partnera, županija Marche i Splitsko-dalmatinske županije te hrvatsko – talijanskog istraživačkog tima, u sklopu programa program Interreg Italy – Croatia. Za više informacija posjetite www.italy-croatia.eu/web/sushidrop