Novosti

PLAVA NOĆ MRAČAJA: "Ovaj klub iznjedrio je nogometne legende bez kojih hrvatski nogomet ne bi bio isti"

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, pročelnik Kabineta župana Davor Pavić i pročelnik Upravnog odjela za opću upravu Josip Matković sudjelovali su na Plavoj noći Nogometnoga kluba Mračaj, koja je održana prvi put nakon pune 42 godine. "Zahvaljujem Dragom Bogu koji nas je okupio nakon ovoliko godina. Posebno mi je drago što ovdje mogu vidjeti legende poput Ike Buljana. O Mračaju želimo sve najbolje i dao Bog da dogodine bude još više uzvanika", rekao je predsjednik Mračaja Anđelko Ljubičić.

Župan Blaženko Boban rekao je da mu je posebna čast sudjelovati na ovoj proslavi, ističući da je ovaj klub iznjedrio mnoge nogometne legende. "Ne znam kako bi hrvatski nogomet izgledao da njih nije bilo. Svi oni koji su ponikli u Mračaju ostvarili su veliku sportsku karijeru. Želim da Mračaj i dalje bude klub zajedništva, ljubavi, sloge, sreće i zadovoljstva. Nevezano uz sportske rezultate, uvijek ga je to krasilo", izjavio je Boban, dodajući da ima puno prijatelja koji su igrali za Mračaj. 

Načelnik Općine Runovići Mario Repušić ističe da je Mračaj klub koji ima tradiciju i ime. "Kada se u sportskom svijetu kaže "Mračaj", onda to puno znači. Ponosni smo na legende poput Ivana Buljana, Zvonimira Bobana, Ike Gudelja, Mladena Karoglana, a sada imamo našega mladoga Kristijana Jakića. Ne smijemo zaboraviti niti Branka Tucaka. Sretan sam što ova mladost može vidjeti ove legende i vjerujem da će mnoga ovdašnja djeca biti hrvatski reprezentativci", izjavio je Repušić.