Novosti

Potpisan ugovor o nabavi bibliobusa


Ravnateljica Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu potpisala je danas s tvrtkom dobavljačem ugovor o nabavi bibliobusa u vrijednosti oko 3 milijuna kuna. Bibliobus se nabavlja u sklopu projekta „Za dobre vibre čitaj libre“, koji se financira iz Europske unije, a Splitsko-dalmatinska županija je partner na ovom projektu. „Bit ćemo dostupni građanima na njihovu kućnom pragu, bilo da se radi o djeci, mladima ili starijima. Svima njima približit ćemo kulturološki događaj čitanja knjiga na kućnom pragu“, izjavio je župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Županija se, kao partner, obvezala na sufinanciranje potrošnje i amortizacije bibliobusa, kao i na plaćanje djelatnika koji će voziti po Zagori. „Ovim projektom dobili smo oko 4 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Tim sredstvima pokrećemo bibliobusnu službu u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Danas smo dosegli razinu projekta u kojoj smo potpisali ugovor za nabavu bibliobusa“, izjavila je ravnateljica Gradske knjižnice Marka Marulića iz Splita Grozdana Ribičić.

Ovim projektom će se omogućiti pristup knjizi svima koji nemaju dostupne knjižnice na području svoje općine ili grada. Projektnim aktivnostima će se razviti čitalačka kultura i pismenost na području Splitsko-dalmatinske županije te promicati i popularizirati čitalačka kultura s naglaskom na ciljane skupine - osobe mlađe od 25 godina, osobe starije od 54 godine i osobe s invaliditetom.