Novosti

STEP-UP projekt, završni sastanak

Završni sastanak projekta STEP UP - Sustainable Transport E-Planner održan je u šibenskoj Gradskoj knjižnici „Jurja Šižgorića”, 10. rujna 2019. godine.
Svi projektni partneri su prezentirali rezultate prikupljene provođenjem pilot projekata implementiranih u sklopu projekta STEP UP.
Grad Šibenik je proveo pilot projekt zasnovan na rezultatima projekta Intermodal i Master planu urbane mobilnosti. Grad Šibenik je tijekom dva tjedna pilota bio povezan shuttle busovima sa zračnim lukama Split i Zadar shuttle busom.
„Naša prednost je položaj koji nam omogućava dostupnost zračnih luka u susjednim gradovima Zadru i Splitu i sigurno je da ćemo ovaj pilot projekt, koji je polučio izvrstan rezultat, nastaviti i u idućoj turističkoj sezoni.“, kazao je u uvodnom obraćanju gradonačelnik Željko Burić.
Sudionicima sastanka obratio se Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj grada Šibenika, projektni partneri i predstavnici regije Marche, glavnog partnera na projektu.
Tijekom cjelodnevnog programa tvrtka Siemens je predstavila projektni prijedlog povezivanja šibenskih otoka električnim i hibridnim brodovima, a tvrtka Dyvolve koncept pametne mobilnosti na temelju šibenskog Master plana urbane mobilnosti.

Dokumenti za preuzimanje