Novosti

Svečana sjednica prigodom Dana općine Otok

Polaganjem vijenaca kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine Otok te molitvom odrješenja župnika župe sv. Luke,  fra Mire Ančića, započela je današnja svečana proslava Dana općine Otok.

Uz općinske vijećnike, predstavnike općinskih, županijskih i državnih javnih poduzeća, načelnike susjednih općina i gradonačelnicu Sinja, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Jukić je u pozdravnom govoru posebno pozdravio ovogodišnje dobitnike općinskih priznanja i plakete Općine, i oca otočkog sina generala Mirka Norca, Tadiju.

Načelnik Dušan Đula je u svom pozdravnom govoru zahvalio županiji i županima, kako dosadašnjem županu Zlatku Ževrnji tako i aktualnom Blaženku Bobanu, na nizu projekata od vitalnog značaja za općinu Otok, u nadi da će "županija i dalje nastaviti pomagati prije svega izgradnju započetog nogostupa do Gale i izgradnju vodovodne mreže u okolnim mjestima. "Jedan od najvažnijih projekata za našu općinu je svakako projekt Aglomeracije, vrijedan 60 milijuna kuna, u kojemu sudjelujemo zajedno s općinom Dicmo i gradovima Triljom i Sinjom, realizaciju kojega ćemo nastojati maksimalno ubrzati" - rekao je načelnik Đula. Županu Bobanu je poželio da ostane upravo onakav kakvoga ga je i on sam upoznao "iznad svega dobar čovjek".

U ime susjednih gradonačelnika i načelnika općina i gradova, okupljene je pozdravila sinjska gradonačelnica Kristina Križanac.

Na koncu se, u ime predsjednika Hrvatskog Sabora i predsjednika Vlade RH, današnjim slavljenicima obratio i župan Blaženko Boban koji je naglasio da će "kao župan Splitsko-dalmatinski ostati fokusiran prije svega na razvoj ruralnih područja županije" te je dodao : "Tužno je gledati sve napuštenija brojna naša mjesta po otocima i Zagori, i cijeloj Hrvatskoj. Moram kazati kako je moj dojam da pojedinci iz medija, nezadovoljnici 'po zadatku' i razni buntovnici uveliko rade na poticanju odlaska naših mladih obitelji, veličajući ljepote i uspjehe drugih europskih i svjetskih zemalja, dok ustrajno ističu sve stvarne i izmišljene probleme u Hrvatskoj, ali nitko od takvih ne odlazi, nego upravo suprotno - žive ugodnim životom". Župan je na kraju zahvalio načelniku i općinskom vodstvu na lijepom prijemu i riječima dobrodošlice, te je čestitao nagrađenima: Petru Norcu Kevi, fra Miru Ančiću i Miru Laci.

U ime nagrađenih riječ zahvale je uputio Miro Laco, predstojnik Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. i  Otočanin na "privremenom radu" u Zagrebu, 

Program svečane sjednice Vijeća je vodio poznati radisjki voditelj Denis Šabić.