Novosti

Trilj je postao blues prijestolnica u Hrvatskoj

5th Thrill blues Festival održat će se od 1. do 3. srpnja u Gradskom parku u Trilju i okupit će brojna imena sa svjetske i domaće blues scene, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Trilju. "Vladi je ravnomjerni razvoj jedan od prioriteta, a tu svakako spada i ravnomjeran razvoj Zagore, bilo da se radi o dijelu otkud su moji, iz Imotskog, ili ovom dijelu Trilja i Cetinske krajine. Vlada i premijer Plenković su osigurali 25 milijardi eura za razvoj Hrvatske u sljedećiih 10 godina", izjavio je predsjednik Saborskog odbora za regionalni razvoj i EU fondove Marko Pavić.

Zamjenik župana Stipe Čogelja izjavio je kako čestita organizatorima na izvrsnoj organizaciji ovoga festivala. "Ove godine imamo jedan dan više. Sama manifestacija raste i ona nije slučajno u planu razvoja Splitsko-dalmatinske županije kao jedan festival urbane glazbe ovdje u Zagori", izjavio je Čogelja.

Umjetnički direktor festivala Boris Hrepić najavio je raznovrstan program. "Redom su to cijenjeni glazbenici sa svojim velikim blues prošlostima. To će biti jedan presjek bluesa - od onoga koji je naslonjen na funk preko onoga koji je naslonjen na jazz ili klasični blues", izjavio je Hrepić.

Ravnateljica Turističke zajednice Trilj Andriana Ivković navodi kako su reakcije na ovaj festival odlične. "Fascinantno je kako su mnogi čuli za Hrvatsku preko našega festivala. Svoje godišnje odmore mnogi računaju upravo prema našem festivalu i to je ono što smo s godinama postigli. Trilj je prepoznat kao blues prijestolnica u Republici Hrvatskoj", izjavila je Ivković.

Gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin ističe kako je Thrill blues Festival izvanredna promocija grada Trilja. "Najavljeno je da će dogodine festival trajati još duže. Svakako da je naš grad postao prepoznat po ovoj manifestaciji i to je mamac za brojne turiste", zaključio je Bugarin.