Novosti

Župan Blaženko Boban u radni posjet primio župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadinu


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban primio je danas u svom uredu Zlatka Komadinu, župana Primorsko-goranske županije. Dvojica župana razgovarala su o temama koje vežu ove dvije županije, s naglaskom na javni linijski prijevoz. „To je ono što je aktualno i muči nas velike županije jer su nam nedostatna sredstva temeljem onoga što je dogovoreno na resornom ministarstvu. Međutim, u jako dobroj koordinaciji s resornim ministrom Olegom Butkovićem mislim da ćemo taj problem dovesti do kraja, na zadovoljstvo ruralnih dijelova naših županija“, izjavio je župan Boban.

Župani su razgovarali i o pomorskom dobru te lučkim upravama, iako Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija imaju različite modele lučkih uprava. Bitna tema na ovom sastanku bile su i koncesije na pomorskom dobru, s obzirom na to da takve teme imaju povećano zanimanje javnosti. Razgovaralo se i o disperziji turizma u ruralne dijelove ovih županija. „Svjesni smo kako imamo puno dodirnih točaka pa smo dogovorili i uzvratni posjet Primorsko-goranskoj županiji“, zaključio je Blaženko Boban.

Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo nakon današnjega sastanka, navodeći kako su ove dvije županije slične po pitanju otoka, priobalja i zaobalja. „Zbog svega toga je važna tema javni linijski prijevoz jer linije nemaju prihoda po kartama pa treba što više subvencionirati prijevoz. Imamo izračun po kojemu se nisu uzele specifičnosti zaleđa i otoka, što bitno poskupljuje linijski prijevoz“, istaknuo je Komadina.