Visoko izaslanstvo gospodarskih savjetnika iz veleposlanstava dvadesetak zemalja u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

Od 35 članova izaslanstva koje će danas i sutra posjetiti nekoliko gospodarskih subjekata na području Splitsko-dalmatinske županije, njih desetak su djelatnici Ministarstva vanjskih poslova Vlade RH, predvođeni Jasminom Devlićem, načelnikom sektora za gospodarske odnose. Ostali članovi  ovoga gospodarskog izaslanstva su veleposlanici ili njihovi zamjenici, savjetnici za gospodarstvo i drugi dužnosnici iz više od dvadeset veleposlanstava.

Danas im je na Klisu, u Stella Croatica, domaćin bio župan Blaženko Boban sa suradnicima iz Županije, županijske razvojne agencije RERA i HGK.

-O gospodarskim potencijalima na području Splitsko-dalmatinske županije ćete malo kasnije čuti opširnije, a ja bih vam samo poželio da uživate u ljepotama naše županije ova dva dana. Najveća vrijednost Županije su njenih 450 tisuća stanovnika. Ovu županiju prepoznajete po našim „ambasadorima“, Goranu Ivaniševiću, Blanki Vlašić i mnogim drugim sportskim, glazbenim i inim imenima, koji su proslavili grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju. Hvala svima na dolasku i zanimanju za naše gospodarske potencijale. Zahvaljujem i našem domaćinu Andriji Poliću i djelatnicima Stelle Croatice, koju ćete kasnije imati prigodu obići – kazao je župan u kratkoj pozdravnoj riječi.

Više o gospodarskim potencijalima Splitsko-dalmatinske županije je kroz prigodnu prezentaciju govorio Martin Bućan iz županijskog odjela za gospodarstvo i EU fondove, a projekte razvojne agencije je predstavila Mihaela Tomašević.

Izaslanstvo će sutra obići postrojenja Sardine u  Postirima, Klesarsku školu u Pučišćima i vinariju Stina u Bolu na Braču.