7. ožujka 2024.

LOVREĆ: Obnovljena ambulanta, grade se igrališta, ceste i vrtić

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, zamjenici Stipe Čogelja i Ante Šošić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i socijalnu skrb Diana Luetić u četvrtak su obišli županijske projekte na području Lovreća – zdravstvenu stanicu, novo školsko igralište, cestu kroz Nikoliće te novi dječji vrtić. Župan je naglasio kako u Lovreću uistinu postoji puno razloga za obilazak. „Obnovili smo ambulantu i do ljeta ćemo riješiti klimatizaciju. Splitsko-dalmatinska županija je u cijelosti sudjelovala u uređenju. Na igralištu je ulaganje 170 tisuća eura, gdje je Županija sudjelovala sa 120 tisuća eura. Ovdje je centar mjesta i tu će s e okupljati mladi. Niz drugih aktivnosti će se tu odvijati pa smo napravili i tribine. Županija je i u vrtić uložila znatna sredstva“, rekao je župan te dodao kako načelnik Općine Lovreć često dolazi u Županiju s konkretnim programima i projektima. „Gotovo da nema lokalne zajednice u našoj županiji u kojoj nema neko gradilište u kojemu ne sudjeluje Županija“, ustvrdio je župan. 


I zamjenik župana Ante Šošić zadovoljan je tijekom radova na projektima u Lovreću. „Ovdje imamo brojne investicije. Na školskom igralištu nadograđujemo dodatne sadržaje. Obišli smo i vrtić, a rekonstruirali smo i cestu kroz Nikoliće. Ovo je putokaz kako se treba odnositi prema lokalnoj zajednici. Moram pohvaliti suradnju s načelnikom Općine Lovreć Petrom Petričevićem, kao i sa svim načelnicima u našoj zagori“, rekao je Šošić.
Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa ističe kako je u lovrećku zdravstvenu stanicu uloženo gotovo 200 tisuća eura. „Uređena je unutrašnjost i fasada, tako da dva tima obiteljske medicine i jedan tim dentalne medicine imaju primjerene uvjete za rad. Svi stanovnici imaju ovdje primjerene uvjete u kojima mogu potražiti zdravstvenu zaštitu“, zaključio je dr. Rađa.


Načelnik Općine Lovreć Petar Petričević smatra kako je izgradnja vrtića na mjestu nekadašnje škole izuzetno važan projekt za stanovništvo. „Ovaj projekt u fazi je završnih radova i zahvaljujem Županiji jer smo dobili pravo građenja u staroj školi. Nadamo se prvim mališanom već u rujnu. Postoji još projekata u kojima nas Županija podržava, a moram istaknuti prometnicu u Nikolićima koja vodi do novoga vrtića“, rekao je Petričević.