Župan u posjeti tvrtki Manas d.o.o

Danas je Župan sa suradnicima posjetio informatičku tvrtku Manas d.o.o., dugogodišnjeg korisnika usluga Splitsko-dalmatinske Slobodne zone.

Kroz projekt „ Istraživanje razvoj i primjena inovacija“, sufinancirana su dva projekta:
- tvrtka kćer „Statim“ d.o.o. korisnik županijske potpore u iznosu od 95.000,00 kn za razvojno istraživački projekt „Prototip sustava za potrage i spašavanja temeljen na obradi slika“
- tvrtka kćer „Odabir“ d.o.o. korisnik županijske potpore u iznosu od 95.000,00 kn za razvojno – istraživački projekt „Prototip modula za automatizaciju industrijskih strojeva za čišćenje podova“

U okviru projekta Intermodal po javljanju na Javni poziv odabran je hotel „Cornaro“ u vlasništvu iste obitelji kao točka na koju se instalirala jedna od pet punionica za električna vozila za testiranje e-mobilnosti.

Ovom posjetom želimo promovirati sve slične tvrtke, te se u praksi, u životu, uvjeriti u opravdanost ovakvih i sličnih županijskih poticaja. Raduje nas što sa Manasom imamo sjajnu suradnju, još od njenih samih početaka. Naglašavam da ova tvrtka, ima uvijek jakog partnera u splitsko dalmatinskoj županiji, kao uostalom i sve druge informatičke tvrtke, jer je područje visokih tehnologija, neizmjerno važno za cijelu našu Domovinu u daljnjem razvoju, a kroz poticaje, stvaraju se uvjeti za daljnji napredak. Osiguravanjem financijskih sredstava naša županija svake godine ulaže u visoku znanost i to tri do četiri milijuna godišnje. Veseli nas podatak da je ovdje pronašlo posao oko 130 ljudi, kazao je Župan.

Direktor tvrtke Manas d.o.o., Stipe Radović, zahvalio se županu i  Splitsko-dalmatinskoj županiji na suradnji koja traje već dugi niz godina.