DAN OTVORENIH VRATA DALMATINSKE ZAGORE

Dane otvorenih vrata Dalmatinske zagore organizirala Turistička zajednica Splitsko dalmatinske županije, Upravni odjel za turizam Splitsko – dalmatinske županije u suradnji sa turističkim zajednicama Dalmatinske zagore. U okviru ove akcije posjetilo se nekoliko seoskih domaćinstava na području Sinja, Trilja, Imotskog i Vrgorca.

Glavni zaključak ovog jednodnevnog obilaska turističkih punktova Dalmatinske zagore, bio je kako se svjetska ekonomska kriza neće negativno odraziti na seoski turizam ovog područja.
 Cilj akcije bio je upoznati sve zainteresirane za bavljenje seoskim turizmom sa ljudima koji se već bave ovom djelatnošću. Dakle riječ je o razmjeni iskustava. Razmijenila su se i iskustva koji je najbolji način opremanja i organiziranja svoga domaćinstvo a kako bi ono postalo dio turističke ponude Županije.

Ovoj akciji prisustvovali su čelni ljudi u turizmu  i to: Joško Stella, pročelnik Upravnog odjela za turizam Splitsko – dalmatinske županije, Siniša Mikačić, direktor marketinga Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, Robert Bačac, direktor konzorcija
„Ruralis“ Istarske županije te Ivana Radovani, etnolog Konzervatorskog odjela Split.

S obzirom na veliki odaziv medija, turističkih i putničkih agencija, te djelatnika u turizmu, možemo zaključiti da je Dan otvorenih vrata Dalmatinske zagore završio uspješno te se vidimo dogodine, naravno s većim brojem domaćinstava.