Njemački veleposlanik iskazao poseban senzibilitet za otoke i Dalmatinsku zagoru


Veleposlanik Savezne Republike Njemačke Robert Klinke posjetio je Splitsko-dalmatinsku županiju, gdje se susreo sa županom Blaženkom Bobanom, predsjednikom Županijske skupštine Matom Šimundićem i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Anđelkom Katavićem.

Župan Boban veleposlaniku je iznio svoje viđenje razvoja Splitsko-dalmatinske županije u ovom mandatu. „Ono što me posebno veseli jest senzibilitet veleposlanika za otoke i razvoj Zagore. Razgovarali smo i o mogućnosti sudjelovanja njemačkih gospodarstvenika na našem području, za što već imamo više primjera“, rekao je župan Boban te podsjetio da je ove godine Njemačka u broju turista na području Splitsko-dalmatinske županije bila na drugom mjestu.

„Izuzetno sam se razveselio što imamo uvid u razvoj infrastrukture, što uključuje pitanje energetike i regionalne infrastrukturne projekte, koja bi regiju dodatno povezala. U ovoj prelijepoj regiji ne može se bez turizma. Naravno, i u tom smo pogledu iznijeli ideje i mogućnosti produljenja trajanja sezone“, rekao je veleposlanik Klink.