Oleksandar Levčenko, zamjenik veleposlanika Ukrajine u posjeti našoj Županiji

 Splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja sa suradnicima dr. Joškom Kovačem i Božom Sinčićem, v.d.pročelnikom za gospodarstvo, obnovu i razvitak susreo se 9. rujna 2004. sa Oleksandrom Levčenkom, zamjenikom veleposlanika Ukrajine, kojem je ovo prvi službeni posjet Splitu i Županiji.

 Tijekom razgovora bilo je riječi o mogućnostima regionalne suradnje kao bitnog segmenta bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i Ukrajine. Obje strane su se složile kako trgovinska razmjena od oko 50 milijuna dolara godišnje ne odgovara stvarnim mogućnostima dviju zemalja.

 Splitsko-dalmatinska županija kao najveća u Hrvatskoj interesantna je ukrajinskim ulagačima. Veleposlanstvo Ukrajine drži kako dvije najveće regije (oblasti) kao što je Splitsko-dalmatinska županija i Donjecka oblast na jugoistoku Ukrajine imaju velike mogućnosti regionalne suradnje – kazao je Levčenko. 
 
Splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja kazao je kako smo zainteresirani za sve oblike suradnje, a posebno sa prijateljskim zemljama kakva je Ukrajina. I sam je bio u posjeti Kijevu, a grad Odessa je grad prijatelj Splita.