16. rujna 2022.

Otvoreni radovi na vodoopskrbnom sustavu u Vučevici: "Županija ima sluha za Zagoru"


Danas su u Vučevici otvoreni radovi na vodoopskrbnom sustavu područja Vučevica. Župan Blaženko Boban izjavio je kako je vrijednost radova 10,5 milijuna kuna, a njegovom realizacijom ostvarit će se višestruka korist. „Iskrena hvala Irini Putici jer Hrvatske vode s 80% sufinanciraju ovaj projekt, a s 20% Splitsko-dalmatinska županija, koja je već izdvojila 250 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju. Hvala i Tomislavu Šuti, direktoru Vodovoda i kanalizacije jer prepoznaje potrebe infrastrukture u Dalmatinskoj zagori“, izjavio je Boban.

„Ovo je jedan u nizu projekata koje trenutno provodimo. U proteklom smo se razdoblju fokusirali na Zagoru i niz projekata koje smo pripremali je sada u fazi realizacije. Među njima je i ovaj u Vučevici koji je od velikoga značaja i dogodio se u uskoj suradnji s Hrvatskim vodama, Općinom Klis i Splitsko-dalmatinskom županijom“, izjavio je direktor Vodovoda i kanalizacije Tomislav Šuta.

Načelnik Općine Klis Jakov Vetma zahvalio je svima koji sudjeluju u realizaciji ovoga projekta. „Ovo je jedino naselje na području Općine Klis koje nije opskrbljeno vodom. Mi smo s lokalne razine zadovoljni svima koji su pomogli pripremi ovoga projekta. Prije svega je to Splitsko-dalmatinska županija na čelu sa županom Bobanom, gdje ima dosta sluha za Zagoru i područje koje je dosta teško komunalno opremiti“, rekao je Vetma.

Direktorica Vodno gospodarskog odjela Hrvatskih voda u Splitu Irina Putica rekla je kako su se u posljednje vrijeme intenzivirali radovi na vodoopskrbi u Zagori. „Znate da je opskrbljenost vodom u Splitsko-dalmatinskoj županiji preko 95%, ali su nam ostala neka područja po Zagori koja su bez vode. Mi smo se u posljednjih nekoliko godina okrenuli razvoju vodoopskrbe, a prvenstveno na poticaj načelnika i Županije“, rekla je Putica i podsjetila na trenutne projekte u Prgometu i Segetu.