Obavijesti

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA ĆE SUFINANCIRATI STUDIJ U SINJU

Na radnom sastanku održanom u prostorima Splitsko-dalmatinske županije razgovaralo se o oblicima suradnje Splitsko-dalmatinske županije i Pravnog fakulteta. Dekan prof. dr. sc. Dragan Bolanča najavio je neke nove projekte Pravnog fakulteta tijekom ove godine: uz organiziranje seminara za polaganje pravosudnog ispita, Fakultet bi organizirao i seminar za polaganje državnog stručnog ispita te prigodne seminare prigodom izlazaka pojedinih zakona koji reguliraju i zadiru u oblast lokalne samouprave. Cilj nam je prilagoditi Pravni fakultet novim uvjetima i afirmirati kako Pravni fakultet tako i pravnu struku. – kazao je dr.sc. Dragan Bolanča.
U nastavku razgovora bilo je riječi o Upravno-pravnom studiju koji je Pravni fakultet otvorio prošle godine u Sinju za studente sa prostora Cetinske krajine. Ove godine upisana je nova generacija studenata ovog studija, a razmišlja se i o otvaranju studija : Pravo u gospodarstvu u Sinju.
Splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja je  naglasio kako je jedan od ciljeva Splitsko-dalmatinske županije ravnomjeran razvitak svih njezinih dijelova te obećao svu pomoć koju Županija može pružiti. Jednako tako  splitsko-dalmatinski župan rekao je da će Županija sufinancirati Upravno-pravni studij u Sinju , te najavio skoro potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju ,koji bi trebao biti potpisan u suradnji sa gradom Sinjom u Sinju.

                                                                                      Marijana Šundov