6. ožujka 2024.

SUTIVAN: Svi učenici uskoro u jednoj smjeni, proširuje se i važna prometnica

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, zamjenik župana Stipe Čogelja i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić u srijedu su obišli županijske projekte na prostoru Općine Sutivan. „Sukladno Nacionalnom planu oporavka i otpornosti provodimo projekta razvitka cjelodnevne nastave kako bi sva naša djeca bila u istoj smjeni i kako bi se družila. Ovdje u Sutivanu radimo to našim sredstvima. Danas smo svjedočili sreći i zadovoljstvu svih djelatnika škole i djeca. Naši građani su nam u prvom planu i izrazito smo zadovoljni što možemo pomoći Općini Sutivan”, rekao je Čogelja. Osvrnuo se i na radove na projektu koji će se graditi iz europskih sredstava koje daje Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. „Općina Sutivan i Općina Postira napravili su zajedničku prijavu te dokazali sinergiju. Kroz ITP za naše otoke osigurano je više od 36 milijuna eura. To će dati dodatnu potporu otočkim jedinicama lokalne samouprave”, zaključio je Čogelja.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić naglasio je kako se u Općini Sutivan bilježi povećan broj učenika razredne nastave. „Iz tog razloga smo se odlučili na zahvat rekonstrukcije i uređenja područne osnovne škole. Stvorit ćemo uvjete u kojima će sva četiri razreda biti u istoj smjeni i time će ova osnovna škola od iduće školske godine početi raditi u jednoj smjeni. To je značajan podatak za sve roditelje i učenike”, rekao je Đonlić, dodavši kako se radi o podizanju pedagoškog standarda, ali i standarda života na području ove općine.

Načelnik Općine Sutivan Ranko Blažević ističe kako rekonstrukcija škole ne bi bila moguća bez značajne podrške Splitsko-dalmatinske županije. „Ovim putem od srca zahvaljujem. Imamo i projekt rekonstrukcije državne ceste, vrijedan 2 milijuna eura. Radi se o cesti koja će se u duljini od 2 kilometra proširiti 60 do 80 centimetara te će se tako značajno povećati sigurnost svih sudionika u prometu”, izjavio je Blažević.